Антитренди в інтер'єрі 2024

Антитренди в інтер'єрі 2024

Сьогодні ми поговоримо про антитренди 2024 року - те, що вже втрачає актуальність або навіть стає причиною жартів. Ви дізнаєтесь, які модні тенденції, технології та звички варто залишити в минулому, щоб залишатися на хвилі сучасност

Тож, далі про тренди, яких варто уникати

1. Білий мармур

Білий мармур, якого стало ну дуже забагато у використанні скрізь у дизайні. Точніше мова йде про керамічну плитку, яка імітує мармур карара чи калаката.

Тренд, який був ще на піку популярності декілька років тому, сьогодні можна побачити скрізь: в інтерʼєрі кухні, коли керамогранітом закрили усю стіну над стільницею, на підлозі в квартирі, навіть у туалеті у торговому центрі і там має плитка формату 60х60 під білий мармур калаката. Цього декору стало дуже забагато і його використовують просто скрізь: заходиш у кавʼярню і там на стінах калаката, заходиш в Pinterest і кожен другий інтерʼєр ванної кімнати це керамічна плитка калаката чи карара. На сьогодні зʼявилося багато нових декорів у керамічній плитці, таких як малі формати або той самий мармур, але який має сіруватий відтінок або кольоровий.

Такі декори гарно вписуються у інтерʼєр, тож сміливо можна з ними експериментувати. Якщо ж все таки хочеться білого мармуру, розглядайте мʼякі варіанти прожилки, щоб вона була ненавʼязлива і її не було забагато. 

2. Перегородки з чорного металу

Найпростіше поділити простір використавши перегородку з чорного каркасу і скла. Наприклад, щоб відділити кухню-вітальню від спальні або з просто розділити простір у приміщенні. Але такий метод використовують вже дуже давно, у багатьох об’єктах, багато дизайнерів, багато років, і це вже не у тренді. Так, поділити простір за допомогою перегородок це дуже правильне рішення, але ж можливо використати зовсім інший профіль, наприклад з дерева або ж того самого металу, але не у чорному кольорі, а в червоному, жовтому, синьому, у будь-якому, що впишеться у ваш інтерʼєр, і не обов’язково робити лофт форму звичайних квадратів.

Можна виконати лінії у вигляді арки і це додасть простору елегантності та витонченості. Можливо використати скляні блоки, вони відмінно підходять для зонування простору без втрати світла, забезпечують звукоізоляцію, що робить їх ідеальними для розділення кімнат. Можливо використати різне скло: матове або ж кольорове, або ж скло з фактурою і зробити більш складний геометричний візерунок. 

3. Рейки

Рейки - це вже просто максимальний антитренд. Дуже довгий час вони були популярними, це було дуже просто, дуже дешево і рейок стало дуже багато у кожному інтерʼєрі і тому на сьогодні рейки просто перенаситили інтерʼєр абсолютно скрізь. Альтернативою також може бути різною: те саме зонування меблями або ж полицями.

4. Дешеві матеріали, які імітують дорогі натуральні

Взагалі, імітація чогось - це вже невдалий вибір, це стосується і підробок у одязі або ж аксесуарах. Неможливо відмовитись від ламінату, який імітує паркетну дошку, це зрозуміло, навіть керамічна плитка, яка імітує граніт, виглядає максимально натурально, тим паче у великих форматах. Але ж коли деякі матеріали, наприклад, пластик чи лінолеум, який намагається імітувати дерево або камінь, то це взагалі виглядає смішно. Не варто, не використовуйте їх у своєму інтер’єрі. Розбавити інтерʼєр краще текстилем, живими зеленими рослинами, хенд мейдом, подушками тощо. Це буде виглядати максимально натурально і прикрасить ваш інтерʼєр. 

5. Оформлення інтерʼєру в одному стилі

Оформлення інтерʼєру в одному стилі на сьогодні є антитрендом.

Сьогодні в моді еклектика, навіть в одязі люди хочуть і намагаються поєднувати різні деталі в аксесуарах та виборі кольорів, щоб розкрити свою індивідуальність. Інтерʼєр, який має один стиль, як мінімалізм або скандинавський, або ж класика, виглядає трохи застарілим, і якщо ми будемо дивитися в майбутнє, то виставки або інтерʼєрні платформи показують нам картинки, де гарно мінімалізм поєднується із класикою, або ж скандинавський з лофтом, або ж сучасний інтерʼєр розбавляють вінтажем. Один стиль завжди буде домінувати, але розбавити його деталями з іншого стилю буде дуже оригінальним рішенням. 

6. Меблі з однієї колекції

Найпростіше замовити меблі з однієї колекції: і диван, і шафу, і столик навіть - все з однієї колекції, тоді все вже точно буде поєднуватись між собою, але коли розмістити ці меблі у вітальні, наприклад, ми опинимося ніби у готельному номері.

Коли ви будете замовляти меблі у ваш інтерʼєр памʼятайте, що не обов’язково замовляти диван і крісло з однієї серії. Наважтеся краще взяти хоча б одне крісло не такого ж кольору, як інші меблі. Комод у спальню можна замовити не з колекції, з якої ви придбали ліжко, приліжкові тумби взагалі можуть жити своє окреме життя і бути іншої конфігурації і кольорі. Звичайно, усе можна замовити і цільний гарнітур, але все таки це на сьогодні виглядає досить сумно і нецікаво. 

7. Точкове освітлення

На сьогодні ми інстальовуємо багато світла в інтерʼєр - це створює атмосферу та додає гарний функціонал. Але точкове освітлення, яке просто розташоване по периметру або ж може бути виконане у вигляді накладних світильників з металевим оздобленням - дуже заюзаний варіант, не робіть так. На сьогодні гарним рішенням є точкові вбудовані світильники під фарбування, які взагалі не беруть на себе увагу. Їх можна просто інсталювати в рівень з гіпсокартоном і пофарбувати, тоді їх взагалі не буде видно, тільки світло, що досить стильно виглядає на стелі. На сьогодні є гарним рішенням подвійні або потрійні світильники, а також лінійне освітлення, яке створює стильний інтерʼєр. І сьогодні треба відходити від рівномірно розставленого точкового освітлення з яскраво вираженою фурнітурою. 

8. Кухні

На сьогодні не популярні монохромні, невиразні кухні, які просто зливаються зі стіною. На сьогодні тренд - це глибокі і природні кольори, такі як синій, темно зелений, оливковий, коричневий, а також кольори каменю. Вони значно розбавляють інтерʼєр і створюють у просторі нові акценти. 

Також модна поєднувати контрастні кольори, наприклад теракот і сірий, така комбінація вийде дуже оригінальною. 

Якщо ж хочеться все ж таки кухню в більш спокійних кольорах, можна використовувати поєднання з деревʼяними фасадами або ж рельєфними панелями, а також яскравими каменем. Якщо поєднувати такі фактури, то ви зберете свою власну унікальну кухню. 

9. Про блиск і глянець

Глянцеві поверхні виходять з моди і на заміну приходять матові і більш натуральні поверхні. 

В матовому кольорі досить гарно проглядаються глибокі кольори, наприклад темно синій або ж той самий теракот. І якщо говорити про тканини, то рогожка, льон, фактурні, грубі тканини додають інтер’єру затишку і тепла, а їхня матова текстура створює спокійний і природній вигляд. 

До речі, антитрендом ще стала тканина, на якій залишаються сліди, коли проводиш по ній. 

Загалом, є тренди і антитренди, є мода і сучасність, але створюйте інтерʼєр, який подобається саме вам і використовуйте матеріали, які підходять саме вам у домівку, адже це ваша оселя і перш за все, у ній має бути затишно вам. 

Якщо у Вас залишилися питання, можете сміливо писати мені у Instagram - natalia.gymeniuk_, або ж залишайте заявку на сайті для безкоштовної консультації від наших спеціалістів.