Дизайн однокімнатної квартири

Дизайн однокімнатної квартири

Дизайн однокімнатної квартири можливо зробити надзвичайно цікавим, саме, за рахунок правильного планування приміщення і зонування простору.

Однокімнатні квартири в Україні мають стандартну площу - плюс-мінус 40-55 квадратних метрів, бувають також smart-квартири, які можуть мати площу від 18 до 30 квадратних метрів.

Однокімнатні квартири мають свою цільову аудиторію. Це, зазвичай, або ж молода дівчина чи хлопець, або молода сімейна пара, або ж взагалі 1-но кімнатна квартира може бути бізнес-проєктом під здачу в оренду. Тоді стоїть задача зробити для неї дизайн інтер’єру, що буде максимально антивандальний і наша дизайн-студія має досвід втілення і таких проєктів! 

Розподіл простору

Отже розпочнімо з розподілу простору. Його можна здійснити наступним чином: 

1. Передпокій можна відділити від інших зон за допомогою вбудованих шаф або ж декоративних перегородок. Це допоможе зберегти приватність від гостей, коли вони входять.

2. Якщо можливо, зонуйте кухню за допомогою куточка для обіду або барної стійки. Це визначить межі кухні як окремої зони, але збереже відкритість простору.

3. Вітальня. Розділіть зону вітальні, зону відпочинку та зону обіду. Це може бути один простір, але візуально має бути зрозуміло, що є зонування.

4. Робочий куточок. Відокремте робочий куточок від інших зон, наприклад, розташувавши його біля вікна або ж за допомогою поличок.

5. Спальня. Відокремте зону спальні за допомогою ліжка або вбудованої шафи, щоб зекономити простір. А також дуже вдалим варіантом буде використання розсувних непрозорих дверей, які можуть ще й слугувати цікавим акцентом.

6. Ванна кімната. Хоча це й той простір, який не треба окремо зонувати, адже це і так окрема кімната, але санвузол повинен бути доступним та зручним, і одночасно з тим варто врахувати його приватність.

Повернемося до скляних перегородок. При зонуванні круто використовувати саме їх, адже вони додадуть стилю приміщенню і залишать багато природного світла у невеликій квадратурі однокімнатної квартири. У нас є крутий досвід, де на одному з наших проєктів ми використали скляну перегородку для зонування кухні і спальні і це вийшло одночасно дуже оригінально, практично і естетично.

Хочу наголосити, що нашою місією є створення дизайну простору, в якому не просто гарно, а в якому хочеться жити! Як на мене, інтерʼєр треба створювати вдумливо, оточувати себе речами, які дійсно потрібні вам, обирати те оздоблення та деталі, які не будуть вас навантажувати. Важливо це все врахувати, щоб по завершенню роботи ви залишились максимально натхненними, щасливими і задоволеними. 

Якщо у Вас виникли якісь питання - пишіть мені у інстаграм - natalia.gymeniuk_, або ж залишайте заявку на сайті для безкоштовної консультації від наших спеціалістів.