Стиль мінімалізм в інтер’єрі: між простором і світлом

Стиль мінімалізм в інтер’єрі: між простором і світлом

Мінімалізм в інтерʼєрі - це стиль, що акцентується на простоті, чистоті та мінімальному використанні декору, стиль, що був та залишається одним із найпопулярніших у світі дизайну. І далі, у цій статті, поговоримо саме про нього.

Стиль мінімалізм - це про використання простих форми та лаконічних кольорів, часто базуючись на нейтральних тонах. Меблі мають чіткі лінії, а простір, часто, використовується ефективно для створення враження простору та світлості. Акцент робиться на функціональності та використанні мінімальної кількості предметів для досягнення гармонійного зовнішнього вигляду.

Це все досить сухі характеристики стилю мінімалізм в інтер’єрі. Що хотілось би додати від себе - що навіть якщо розглядати мінімалізм окремо для трьох різних замовників, то вийде три різних проєкти, не тільки по концепції і кольорах, а й по стилю для кожного замовника окремо буде створений «свій мінімалізм». Це я до того, що все одно мінімалізм сам по собі має трохи холодну атмосферу, і щоб вдихнути життя в оселю, замовник бачить якісь свої деталі, а я, в свою чергу, допомагаю правильно їх впровадити у проєкт.

І все-таки, як правильно реалізувати саме мінімалістичний стиль в інтерʼєрі: 

  1. Колірна палітра. Використовуйте нейтральні та приглушені кольори, такі як білий, сірий, чорний та бежевий, для стін, підлоги та меблів.
  2. Меблі з чистим дизайном. Вибирайте меблі з простими лініями та мінімальним декором й орнаментом. Меблі можуть бути виготовлені з природних матеріалів, таких як дерево чи метал.
  3. Мінімальний декор. Обмежте кількість декоративних предметів та акцентів. Обирайте мистецтво чи декор з простими формами.
  4. Відкритий простір. Забезпечте просторовий вигляд, уникайте перенасичення предметами. Вільний простір додає відчуття легкості та невимушеності.
  5. Природні матеріали. Використовуйте природні матеріали, такі як дерево, камінь, скло, щоб додати тепла та природності до інтерʼєру.
  6. Правильне освітлення. Обирайте прості та ефективні світильники. Доцільно використовувати природне світло, саме тому в таких інтерʼєрах, часто, будуть великі панорамні вікна.
  7. Порядок та організація. Зберігайте лише необхідні речі та дбайте про чистоту та порядок, щоб створити саме «мінімалізм» від слова мінімум.

Стиль мінімалізм в інтер'єрі - це не просто естетичний вибір, а маленька філософія простоти, функціональності та гармонії. І, якщо, така філософія Вам відгукується - вперед, адже, найголовніше - обирати той стиль інтерʼєру, в якому буде комфортно саме Вам! Якщо у Вас виникли якісь питання - пишіть мені у інстаграм - natalia.gymeniuk_, або ж залишайте заявку на сайті для безкоштовної консультації від наших спеціалістів.