ТОП 8 помилок під час ремонту кухні, яких слід уникати

ТОП 8 помилок під час ремонту кухні, яких слід уникати

На сьогодні, кухня є простором, який найчастіше обʼєднує дві зони - зону вітальні та безпосередньо зону приготування їжі. Саме тому проєкти, які ми реалізовуємо, поєднують функціональну кухню та затишну вітальню. 

Сьогодні я розповім про 8 найчастіших помилок, яких припускаються під час ремонту на кухні, і яких можна позбутися, продумавши проєкт заздалегідь. 

1. Замір кухні

undefined

 Саме чистовий кінцевий замір має проводитися лише після того, як закінчилися усі ремонті роботи такі як: електрика, стеля, вкладена підлога, розетки та водопостачання. 

У ході ремонту можуть відбуватися різні зміни, навіть такі як висота опусків стелі, а у вас вже замовлена кухня і фасади не вписуються по висоті. Тому замір лише по фінішу ремонтних робіт. 

2. Висота стільниці

 Стандартна висота стільниці це від 85 до 92 см, вона оптимальна для більшості людей середнього зросту. 

Як правильно вибрати ось цю висоту? 

  1. Зріст: для більш низького зросту (до 160 см) це 82-85; для середнього зросту - 85-92; для високих (понад 175 см) 90-95.
  2. Положення рук. Відстань від ліктів до стільниці повинна бути 10-15 см.
  3. Тип роботи. Для нарізки - трохи нижче, для митя посуду - трохи вище.
  4. Ергономіка стільниці повинна забезпечувати природне положення тіла

Вибирайте стільницю враховуючи ваш зріст і тип робіт на кухні, а також не забувайте про комфорт та функціональність. Саме ці фактори є ключовими у цьому виборі. 

3. Глибина стільниці

 Стандартно це 60 см і найчастіше у всіх проєктах саме такі розміри, але якщо дозволяють розміри приміщення, то круто стільницю зробити глибшою, десь 80 см, тим самим ви збільшите робочу зону та у вас буде місце для всього кухонного приладдя. 

4. Вибір фасадів

 Глянцеві фасади мають купу недоліків: 

 - постійно видно відбитки пальців та плями; 

 - легко зробити подряпини, навіть, при дуже обережному користуванні; 

 - складні у догляді, адже потребують спеціальних засобів для догляду; 

 - вони відблискують і відображають світло, це часто дратує власників  

Безперечно, вони виглядають мега стильно, проте, і потребуть багато уваги та догляду, тому зважайте на це при їх виборі. 

Вибір матеріалів

Найменш вдалий матеріал для стільниці в середньому високому сегменті - це акриловий камінь. Це, насправді, доволі розповсюджений матеріал і  має доволі високу вартість, але попри це і має ряд недоліків. Цей матеріал боїться високих температур. До прикладу, якщо на стільницю поставити гарячу сковорідку або каструлю, то одразу залишиться слід. Також він легко дряпаються, адже це мʼякий матеріал. Ми наразі своїм клієнтам не радимо його інсталювати, адже пік його популярності був аж 10-15 років тому, а наразі є більш якісні матеріали, до прикладу, кварцовий агломерат або ж кераміка. 

6. Острів на кухні

Він потребує просторого приміщення. Дуже часто наші замовники мріють його інсталювати у себе в приміщенні, але просто не враховують те, що дуже часто ці приміщення мають замалу квадратуру для острова, адже між островом та іншими предметами має бути мінімум по одному метру відстані, кухня при цьому має бути хоча б 15, а то й 20 квадратних метрів, аби переміщення навколо острова було зручним і без перешкод. І звісно ж розмір самого острова. Це зазвичай 60-90 в ширину і 120 і більше в довжину, залежно від можливостей по квадратурі. 

7. Розташування посудомийної машини

Часто її розташовують так, що вона заважає переміщенню або ж підходу до мийки. Як її правильно інсталювати? Якщо ви правша, то посудомийну машини треба встановлювати зліва від мийки, тому що коли ви братимете тарілку в руки і змиваю з неї залишки їжі, то тримаю її в лівій руці, і потім правою рукою кладу тарілку в посудомийку і вмикаю її. Це найбільш правильний варіант - обирайте саме його! 

8. Брудні зони на кухні

Не робіть цю помилку! Не робіть брудну зону на кухні так, щоб вона проглядалась з вітальні, якщо у вас обʼєднаний простір. Як закрити брудну зону? 

- Планування

Розташуйте мийку, плитку і робочі поверхні подалі від зони відпочинку. Ідеально якщо вони будуть ближче до стін або в кутку кухні. 

- Острів чи барна стійка

Використовуйте кухонний острів або барну стійку як барʼєр між кухнею і вітальнею, вони не тільки додадуть робочий простір, але й приховають робочу зону. 

- Перегородки

Можна встановити їх як напівпрозорі інсталяції, які поділять простір, але не закриють його повністю! 

- Високі шафи

Використовуйте їх або ж високі стелажі, які також зможуть додатково розділити простір.  

- Декор і рослини

Додайте високі декоративні елементи або ж великі рослини, це візуально відокремить зони і зробить саме приміщення більш цікавим. 

Загалом, кухня - це нескінченна тема для розмов і творчості. Це ще довга історія про ергономіку, функціонал, тренди і нові технології і так далі. Якщо Вам цікава ця тема, я із задоволенням буду її розвивати далі.

Якщо у Вас виникли якісь питання - пишіть мені у інстаграм - natalia.gymeniuk_, або ж залишайте заявку на сайті для безкоштовної консультації від наших спеціалістів.