ТОП помилок у дизайні інтер'єру ванної кімнати

ТОП помилок у дизайні інтер'єру ванної кімнати

Окрім підібраних кольорів плитки та форми змішувачів або ж форми самої чаші ванни, потрібно ще продумати функціонал ванної кімнати та розміри розташування обʼєктів у приміщенні. І сьогодні я перерахую топові помилки, які опираються на досвід нашої студії.

1. Система захисту від потопу

І так, перше, на що хотілося б звернути увагу - обов’язково ставити датчики на протікання, маю на увазі системи захисту від потопу. По суті, це звичайні датчики, які встановлюються у ванній, на кухні, а також у всіх санвузлах, в кімнатах біля вузлів опалення (біля батарей, радіаторів, теплої підлоги і так далі).

Я обов’язково закладаю цю систему у проект,але замовник сам приймає рішення чи встановлювати її, адже часто буває і таке, що не хочеться думати про далеке майбутнє і висувати гіпотези про затоплення і іноді замовник приймає рішення не ставити систему захисту від потопу, адже це все таки додаткові витрати. Але, все ж таки, я закликаюсвоїх клієнтів встановлювати цю систему, адже маю історію одного проекту де замовник зекономив на подібній системі і одного «не чудового дня» фітинг для металопластикових труб дав збій, і як результат затопило всю квартиру. Але, до речі, підлогу з паркетної дошки вийшло дивом врятувати, зазвичай після потопу паркетна дошка веде себе дуже неоднозначно. 

Системи захисту від потопу є різні, який варіант обрати, залишається за вами, головне, щоб система стояла у вашій оселі. Єдине, на що хочеться звернути увагу, що в інтер’єр краще вписуються бездротові датчики, або ж ті, що можна вбудувати в стіну.

2. Піддон чи вмонтований трап у підлогу

Душова кабіна може бути з піддоном, як готова конструкція, а може бути без, тобто просто з  одразу вмонтованим трапом в підлогу.

Якщо говорити про душову кабіну з піддоном, то тут більш-менш все зрозуміло, а ось трап у підлозі, вмонтований в піддон, який власноруч змурували майстри, або ж трап, який інстальований в рівень з підлогою, який я, до речі, вважаю найбільш трендовим варіантом зараз. 

Але хочу наголосити на одній помилці такого вибору. Вона полягає у тому, що ще на самому початку проекту сантехнік має прокоментувати, чи вийде саме у цій квартирі, або ж будинку інсталювати трап в рівень з підлогою, адже на своєму досвіді маємо таку історію, коли ми закладали подібний трап у проект, а уже в ході реалізації висота каналізації не дозволила нам це зробити, і це треба обов’язково врахувати ще при перших замірах.

3. Встановлення душової кабіни без дверей.

Це реально класний тренд на сьогодні і це дійсно зручно, адже ви встановлюєте просто скло, або ж створюєте «відкритий простір» для душу — головне, це мати розуміння, що довжина, саме довжина цього простору має мати розмір - півтора метри від точки лійки душу.

 і тоді ось ці всі краплі, що бризкають під час прийому душу не будуть потрапляти на підлогу ванної кімнати і створювати додатковий дискомфорт у вигляді калюжі на підлозі.

4. Ванна кімната у квартирі

 Планування квартир зазвичай має ванну кімнату порядка 4-8 квадратних метрів і в цьому просторі коли ми розташовуємо чашу ванни поруч з тумбою під умивальник, головне правильно інсталювати ці об’єкти на відстані один від одного. Між ними має бути відстань мінімум 25 сантиметрів для того, щоб чаша ванни мала ревізійний люк, тому що обов’язково потрібно мати доступ до сифону каналізації, який знаходиться під чашею ванни.

5. Змішувачі

Згадаємо змішувачі. До прикладу, вибір між душовою стійкою прихованого монтажу і звичайною стійкою.  У будь-якому разі обирайте змішувач прихованого монтажу.

Так, така система буде трохи дорожчою, але надасть вам купу переваг:

  1. Це в рази естетичніший вигляд в інтер’єрі
  2.  Така система позбавляє вас від зайвого прибирання і натирання стійки в майбутньому, тобто простота у догляді
  3. Суттєва економія простору невеликої ванної кімнати

6. Рушникосушки

 Рушникосушки, які є невід’ємним об’єктом будь-якої ванної кімнати, про який не потрібно забувати. Сучасні рушнику сушки мають 2 варіанти підігріву, перший - від загального водяного опалення і другий - від електрики.

Влітку, коли опалення вимкнене, зручно включити рушникосушку від електрики, і от головна помилка на сьогодні, це коли інсталюється рушникосушку з теном без прихованого монтажу. Це коли є розетка, в яку увімкнена наша рушникосушка, але вона з таким негарним дротом, а є варіант комбінованої рушникосушки з теном прихованого монтажу, 16 картинка, який на сьогодні я раджу обирати, адже це дійсно чудове рішення сучасного дизайну.

7. Гігієнічний душ

Гігієнічний душ, крайнє важливо інсталювати на правильній висоті - 60-85 см. 

Головна помилка - це коли гігієнічний душ інсталюють занизько, і мало того, що це просто незручно, це ще й не дуже виглядає у інтерʼєрі, коли шланг цього змішувача лежить на підлозі.

8. Розміри ванної

Остання помилка стосується чаші ванної, а точніше її розмірів. Дуже короткий коментар про звичайну прямокутну ванну - для середнього зросту 1, 70 .

самий зручний варіант розміру - це 1700 на 700. Така чаша ванни підійде як для зросту 1, 80, так і для зросту 1, 60. Не варто обирати розмір 1,80 на 75 або 80, якщо ваш зріст 1, 60, адже з таким зростом у довжині такої ванни вам буде мега незручно.

Сподіваюсь, що цей допис був для вас корисним. 

Пишіть мені у Instagram - natalia.gymeniuk_, або ж залишайте заявку на сайті для безкоштовної консультації від наших спеціалістів, будемо разом шукати ідеальні рішення для Вашого інтер'єру!